11/21/15 04:04
(http://www.klassa.bg/)

Чакаме до 7% повече туристи през зимата

 За предстоящия зимен сезон има очаквания за ръст на туристите между пет и седем на сто. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Парламента. През изминалия зимен сезон беше отчетен над 8 на сто ръст на чуждестранните туристи в България и близо пет на сто повече приходи от международен туризъм, напомни тя. „Благодарение на облекчените визови процедури - политика, която ще продължим да прилагаме и през този зимен сезон, посещаемостта на турските туристи се е увеличила с близо 30 на сто”, каза Ангелкова. Ръстове има и на други целеви за България пазари - Великобритания - 15 на сто, Германия - 11 на сто, Израел - 26 на сто, Македония и Сърбия - по 9 на сто, Гърция - 6 на сто. Очакванията са през предстоящия зимен сезон тази положителна тенденция да продължи.

Досега заявените сезонни полети на Летище - София са 178, което е с 80 повече спрямо миналия зимен сезон. Тази зима на столичния аеропорт са заявени шест пъти повече сезонни полети от Киев и е включена нова дестинация Копенхаген. Броят на сезонните полети, заявени от Лондон е 69 при 24 през миналата година. На пловдивското летище се очаква по-голям брой полети и пътници от важни пазари като Израел - 14 нови полети, Холандия - 13, Великобритания – пет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване