11/22/15 08:32
(http://www.klassa.bg/)

Китай със завод за консерви у на

 100 компании имат интерес да инвестират в България

Китайската държавна компания New Era е заявила намерението си да построи завод за консервиране на хранителни продукти в България. Това обяви генералният ни консул в Шанхай Димитър Абаджиев по повод посещението на българската делегация, което започва от днес. Той съобщи, че голям брой китайски компании проявяват инвестиционен интерес към страната ни. Някои от тях ще се срещнат с премиера Бойко Борисов по време на икономическия форум в Шанхай, където ще има представители на 36 бг компании.


"Поканили сме над 100 китайски компании, които проявяват инвестиционен интерес към България. Интересът им основно е в областта на селското стопанство, има идеи от Huawei и за разкриването на логистичен център. Знаете, че компанията е гигант в областта на високите технологии", обясни Абаджиев пред "Дарик". Преди форума Борисов ще се срещне с кмета на Шанхай и с представители на правителството, обясни генералният консул. След това той ще бъде приет и от китайския президент Си Дзинпин. "Голям интерес се проявява и в областта на данъчната политика, която в областта на корпоративния данък е най-добрата в целия Европейски съюз. Построяването на един завод от Китай в България означава, че той може да оперира на територията на целия ЕС, а това представлява сериозен интерес", обясни Абаджиев. По думите му не е изключена и възможността за български инвестиции в Китай. "Това, което е реалистично, е продажба на български продукти в Китай, пак в областта на хранителната промишленост. Възможност има и за продажбата на вина и моторни масла", каза генералният ни консул в Шанхай.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване