11/22/15 06:08
(http://www.klassa.bg/)

Малта триумфира на детската „Евровизия“, България е девета

 Дестини Чукуниере от Малта спечели безапелационно детската „Евровизия“. Песента й Not My Soul бе оценена с максималния брой – 12 точки, от Сърбия, Словения, Австралия, България, Сан Марино и Албания. Освен с харизма и широка усмивка, Дестини заслужи симпатиите на зрителите и с жизнерадостното джази соул звучене на парчето си – то рязко контрастираше с традиционните за конкурса кахърни балади, в които малчуганите показват повече вокален диапазон за сметка на зарибяващ рефрен. С триумфа на Дестини „Евровизия“ ще се върне в Малта само след година пауза – именно там през 2014-та Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха второ място с „Планетата на децата“.

 

 

Максимален брой точки за България даде само Ирландия, която е дебютант в песенното състезание. Габриела Йорданова и Иван Стоянов получиха и 8 точки от Малта. Докато изпълняваха „Цветът на надеждата“ те бяха подкрепени от четири гимнастички, които подсилиха посланието на баладата със съчетание с ленти.

 

 

В челната тройка на конкурса влязоха Армения и Беларус.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване