11/22/15 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Началник-щабът на ВС на Франция: Не очаквайте бърза победа срещу "Ислямска държава"

 Началник-щабът на Въоръжените сили на Франция Пиер де Вилие, заяви, че терористичната групировка „Ислямска държава“ не може да бъде победена бързо. Това предаде РИА Новости.
„Не трябва да се очаква бърза военна победа над „Даиш“ ( едно от названията на "Ислямска държава"). Ние , военните сме свикнали на дълги срокове, но хората искат бързи резултати. В Сирия и Ирак ние се намираме в центъра на парадокс. Всички знаят, че в крайна сметка този конфликт ще бъде решен по дипломатически и политически път“, заяви Вилие.

Франция е част от международната коалиция срещу „Ислямска държава“. Париж започна по-интензивни бомбардировки в Сирия след атентатите в Париж.

Валие в интервю за изданието Le Journal du Dimanche изрази увереност, че ударите на френските ВВС по позициите на ИД са нанесли сериозни загуби на ислямистите, съобщава агенция Ройтерс. „Искрено смятам, че сме им нанесли сериозни щети”, каза Валие в интервюто. Той отбелязва, че след трагичните събития в Париж, Франция е интензифицирала действията си на територията на Сирия. 

По данни на френския военен за три дни френските изтребители са хвърлили върху тренировъчни лагери и командни центрове на ИД около 60 бомби. В края на септември ВВС на Франция за първи път нанесе въздушни удари по позиции на ислямистите в Сирия. Премиерът Мануел Валс подчерта, че бомбардировките са били необходими за „целите на самоотбраната”.

След терористичните актове в Париж френските военни увеличиха своите действия за борба с ИД. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване