11/22/15 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Федерер ще играе финал с Джокович в Лондон

 Роджър Федерер за пореден път доказа, че се намира в страхорна форма. Швейцарският ас се справи безпроблемно със сънародника си Стан Вавринка в полуфинал от Заключителния турнир на ATP в Лондон.

Поставеният под №3 в схемата Федерер срази опонента си в два сета - 7:5, 6:3, и ще спори днес от 20,00 часа българско време за трофея със световния №1 Новак Джокович, който по-рано надигра с 6:3, 6:3 Рафаел Надал.

Това бе 21-ият мач между Федерер и поставения под №4 Вавринка, като Роджър вече има 18 победи срещу Стан. Така носителят на рекордните 17 титти от "Големия шлем" ще играе за рекорден седми трофей в престижното състезание срещу четирикратния шампион Джокович, който е неизменен победител в турнира в последните три сезона.

В груповата фаза Федерер се изправи срещу Ноле и го надигра след 7:5, 6:2 и вече има 22 победи срещу 21 загуби в досегашните си сблъсъци със сърбина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване