11/22/15 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Френският химн ще се изпълнява преди всички мачове от Висшата лига

 Френският национален химн ще бъде изпълнен преди всичките десет мача от предстоящия кръг във Висшата лига на Англия. Преди двубоите ще има и едноминутно мълчание в памет на загиналите при терористичните атаки в Париж на 13 ноември, а футболистите ще носят черни ленти. 

Ръководството на Висшата лига одобри искането за изпълнение на френския химн, след като феновете на Англия и Франция пяха заедно Марсилезата преди контролата на националните отбори във вторник вечерта. 

"Като се има предвид колко сме близки и каква дългогодишна връзка съществува между Висшата лига и Франция, изпълнението на Марсилезата е правилното нещо, което трябва да направим като акт на солидарност и възпоменание", каза изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Скудамор. 

"Всички ние сме много натъжени и дълбоко шокирани от събитията в Париж, както и от факта, че бяха атакувани хора, които се наслаждаваха на ежедневните си свободи като отиването на бар, концерт или футболен мач", допълни той. 

Клубове от Висшата лига също така ще поддържат връзка с местната полиция, за да се предоставят допълнителни мерки за сигурност преди мачовете този уикенд. Въпреки че високото ниво на заплаха остава непроменено, клубовете са в крак с най-новите съвети за сигурност, обясни Скудамор.

"Те са напълно информирани от националните служби за сигурност и се осъществява връзка с техните местни полицейски сили, за да се осигурят най-подходящите мерки за сигурност и безопасност", допълни шефът на Висшата лига. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване