11/23/15 14:17
(http://pik.bg)

66.6 млн. лв. събраха данъчните от Пловдив след лични срещи с длъжници

66.6 млн. лв. събраха данъчните от Пловдив след лични срещи с длъжници

Само за последните четири месеца от годината НАП- Пловдив събра 66.6 млн. лв. просрочени задължения след лични срещи с управители на фирми- длъжници.

Общо 1521 са посетените фирми в Южна България- всички те са в специален списък, където фигурират неплатени задължения над 50 000 лв. Най-много – 29.8 млн. лв.- са платени от фирми от Пловдивски регион, почти 17 млн. лв. са издължили старозагорски компании, а над 7.5 млн. лв. идват от област Пазарджик.

На личните среши с управителите, уточняват от Данъчното, се прави анализ на възможностите на дружеството да покриват както текущите, така и просрочените задължения и се поемат изрични ангажименти за предоставяне на обезпечения и- или- цялостни или частични плащания.

Тази мярка се прилага от началото на годината, ако в първите месеци средномесечният приход е бил 107 млн., то към края и вече те са 16.6 млн. лв. за бюджета. Друга подобна мярка е напомнянето по телефон за дължимите суми, преди да се пристъпи към изпращане на официална покана от публичен изпълнител и запориране на трудовото възнаграждение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване