11/23/15 13:10
(http://pik.bg)

Благоевград с четирима зам.-кметове

Благоевград с четирима зам.-кметове

Община Благоевград вече официално има четирима заместник-кметове. Днес общинският съвет прие нова структура на администрацията, а кметът Атанас Камбитов представи четиримата си заместници. Христина Шопова е с ресор "Култура и хуманитарни дейности", Иво Николов - по финансите, Зорница Кралева ще продължи да отговаря за европроектите, а Янко Янков - за сигурността и строителството. За първи път Общинският съвет прие Етичен кодекс.

"Етичният кодекс е със задължителен характер и е неразделна част от правилника на ОбС", каза председателят на местния парламент Радослав Тасков. Допълни, че при изготвянето е ползван Етичният кодекс на Народното събрание. Основните принципи в него са политическа и икономическа безпристрастност, законност, публичност, обществен дълг, компетентност, липса на конфликт на интереси.

При съмнения за неспазване на Етичния кодекс, ще се обсъжда поведението на общинския съветник и ще се предлага становище за санкции, които местният парбламент да гласува. Една от тях е лишаване от едно до три месечни възнаграждения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване