11/23/15 10:21
(http://pik.bg)

БСП в Благоевград ще мъдри загубата на изборите на инфарктен пленум

БСП в Благоевград ще мъдри загубата на изборите на инфарктен пленум

Следващата седмица БСП свикват пленум на партията в Благоевград, на който по разпореждане от централата на партията трябва да бъдат анализирани резултатите от местните избори. Председателят на БСП М. Миков е разпоредил подробен отчет за провала, както и мерки за саниране на структурите в областта, съобщава Struma.com.

Очаква се на този пленум да бъде поискана оставката на областния лидер на БСП в Пиринско Юли Гошев, които трябвало да понесе персоналната си отговорност за катарзиса на червените, коментират от партията. Припомняме, че преди дни се проведе скандален пленум в София, на който социалистите се изпокараха.

Настървени един срещу друг си разменяха удари и обвинения за лошите изборни резултати. Така и не бе свален Михаил Миков, но пленума напусна бившият министър на младежта и спорта Михаил Балабанов, който заяви, че излиза от партията обиден от безотговорното отношение на съпартийците му към изборите и факта, че не се поема отговорността за състоянието, до което е доведена столетницата.

Вътрешнопартийните ежби в Благоевград не секват. Част от представителите в Благоевград не приемат изборните резултати, вкарали в общинския съвет трима от партията. Голям скандал предизвика с действията си кандидатът им за кмет Милан Богдански, който не подкрепи колежката си Г. Янчева при гласуването на ОБС председател. Червените го обявиха за Юда и още повече се настървиха един срещу друг.

Изводите, които се налагат, са, че партията се съсипа заради неспирната подривна дейност на социалисти, които я използват само за да защитават финансовите си и икономически интереси, без да работят за имиджа и. Част от тях подмолно създават интриги, рушащи здравата през годините червена структура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване