11/23/15 18:18
(http://pik.bg)

Българската и гръцката прокуратури подписаха Меморандум за разбирателство

Българската и гръцката прокуратури подписаха Меморандум за разбирателство

Днес българският главен прокурор Сотир Цацаров и главният прокурор при Върховния съд на Република Гърция Ефтерпи Куцамани подписаха Меморандум за разбирателство в сградата на Съдебната палата в София.

Документът предвижда сътрудничество във връзка с изпълнението на искания за екстрадиция и взаимна правна помощ по наказателни дела, включително чрез провеждане на консултации в рамките на действащата правна уредба на екстрадицията и взаимната правна помощ по наказателни дела, приложима между двете държави.

В Меморандума е записано, че прокуратурите на България и Гърция ще осъществяват обмен на информация за правните системи и законодателството на двете държави, законотворческите дейности и мерките в областта на правоприлагането.

Основен акцент в разговорите между българския главен прокурор и гръцкия му колега бяха борбата с тероризма и въпросите с емигрантския поток.

Г-жа Куцамани и заместникът е Георгиос Пантелис са на двудневно официално посещение в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров. В програмата на делегацията е включена среща с председателя на ВКС Лозан Панов и с прокурори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване