11/23/15 12:25
(http://pik.bg)

Над 1200 сигнали са подадени за щети в столицата вследствие на силния вятър през уикенда

Над 1200 сигнали са подадени за щети в столицата вследствие на силния вятър през уикенда

Над 500 бяха сигналите за щети вследствие на силния вятър в събота, а във вчерашния ден над 720. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

 

Тя обясни, че има редици сигнали за щети през събота и неделя от повечето райони в София в следствие на силната буря.

„Само в съботния ден сигналите на телефон 112 бяха над 500, а във вчерашния ден над 720, които се обработват. Продължава работата по отстраняването на щетите, днес се работи с удължено работно време от страна на екипите”, допълни Йорданка Фандъкова. „Вчера работиха над 30 екипа денонощно, те са от различни служби – аварийно-спасителното звено с 4 екипа, столичният инспекторат беше на терен, работиха екипи на почистващите фирми, на фирмите по ремонт на уличната мрежа, имаше проблеми със светофарите, паднали билбордове, ламарини надвиснали от покриви на сгради”, каза още тя.

„Ситуацията беше много тежка, благодарна съм на всички, които работиха и на колегите от пожарната, които само във вчерашния ден обработиха близо 80 сигнала по отстраняване на паднали дървета и клони”, допълни тя.

Фандъкова посочи, че днес е възложила специално да се работи по почистване на шахти и оттоци от падналите лисна, най-вече и изобщо от последиците на бурята. „Както знаете снощи след бурята заваля и силен дъжд, довечера отново се очаква да завили, така че днес до края на деня очаквам да бъдат отстранени най-тежките последствия от бюрата. В утрешния ден ще се продължи с работа при парковите пространства”, добави кметът на Столична община.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване