11/23/15 15:28
(http://pik.bg)

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в Бургас и Стара Загора

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в Бургас и Стара Загора

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в Бургас и Стара Загора, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда. Стойностите на фини прахови частици са съответно 1,11 и 1,3 пъти над средноденонощната норма за фини прахови частици.

В събота /21 ноември/ наднормено запрашаване е регистрирано в седем града в страната - Варна, Враца, Видин, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора, сочат публикувани днес данни в интернет страницата на ИАОС. Превишенията на средноденонощната норма за съдържание на фини прахови частици във въздуха са между 1,05 и 2,27 пъти, като най-високи са в пловдивския квартал "Тракия".

В петък /20 ноември/ са измерени наднормени стойности на азотен диоксид във въздуха на пловдивския квартал "Тракия" - 1,03 пъти, както и превишение на средноденонощната норма за фини прахови частици - 2,37 пъти. Според специалистите от РИОСВ-Пловдив причини за превишенията на нормите за азотен диоксид са задържане и натрупване на замърсяване от интензивен автотранспорт.

В същия ден наднормено запрашаване на въздуха е регистрирано в 11 града - Благоевград, Бургас, Видин, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Сливен, Кърджали и Шумен, като най-високи са стойностите в пловдивския квартал "Тракия".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване