11/23/15 21:30
(http://pik.bg)

Петков: Реакцията на Плевнелиев към Русия е нелепа

Петков: Реакцията на Плевнелиев към Русия е нелепа

Аргументите на АБВ за искането на оставката на президента Плевнелиев са изцяло практични, каза пред „Фокус“ зам.-председателят на партията Румен Петков.

По думите му втори по ред бюджет се коментира без участието на държавния глава, който има преки ангажименти към сектор „Сигурност и отбрана“. Росен Плевнелиев не взима отношение нито към средствата за разузнаването – сфера, за която той носи пряка отговорност, нито към бюджета на контраразузнаването и МВР, подчерта Петков.

„Това е нехайство в най-добрия случай. Второ, по Конституция той би трябвало да олицетворява обединението на нацията. Ние виждаме, че с редица свои изявления той не просто разделя нацията, но и противопоставя отделни социални групи от една страна и от друга – постоянно създава напрежение в междудържавните ни отношения. Той е неспособен да осигури подкрепа за защитата на българския национален интерес в ЕС и САЩ и същевременно по груб, циничен, да не кажа просташки начин се противопоставя на Русия с измислени доводи от рода на хибридна война“, коментира Румен Петков и поясни, че визира случая, в който според президента Русия може да стои зад кибератаките над сайта на ЦИК по време на местните избори.

„Човек трябва да има много тежки вътрешни противоречия и борби, за да стигне до такива нелепи изводи, както и до заключението, че на нас ни е необходимо въоръжаване, за да се пазим от Русия в Черно море – на гърба на 130 трупа в Париж и на гърба на стотици ранени“, каза още зам.-председателят на АБВ.

Подобно поведение е нелепо във времена, в които държави като САЩ, Франция и Русия се обединяват срещу „Ислямска държава“, категоричен бе Румен Петков. Според него реакцията на президента Плевнелиев е вредна за националните интереси на България, защото страната ни не само ще развали отношенията си с Русия в средносрочен план, но вече е нежелан партньор и в големите енергийни проекти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване