11/23/15 10:03
(http://pik.bg)

Пощенска служителка измами психичноболна, накара я да и предпише дял от къщата си

Пощенска служителка измами психичноболна, накара я да и предпише дял от къщата си

Пощенска служителка измами психичноболна. Мошеничката отишла на свиждане в психиатричната болница „Свети Иван Рилски" и накарала Силвия Димитрова да си сложи подписа в предварителен договор за покупко-продажба, съобщава Нова телевизия.

Измамената сподели, че пощенската служителка й е съседка и тя й казала да подпише документа, който бил за по-бързото й изписване от клиниката. Майка й Виолина, която също страда от шизофрения, също била притискана да подпише, но заради намесата на персонала, „сделката“ била осуетена.
Съпругът на Виолина и баща на Силвия е починал. След смъртта му двете жени наследяват дял от къщата му и част от имот към нея, който се намира в кв. „Филиповци”, район „Люлин”.
Директорът на болница „Свети Иван Рилски” Цветеслава Гълъбова поясни, че свиждането се е осъществило вътре в столовата. „Дежурната сестра установила, че съседката на двете пациентки и мъжът, който я придружавал, им подават някакви листа за подписи. Усъмнила се е, извикала е дежурния лекар, който е установил, че това са предварителни договори за покупко-продажба на собственото им жилище”, обясни д-р Гълъбова.
Жената, която се записва в книгата за свиждане като посетител на Виолина и Силвия, се казва Милена Първанова. Къщата й е съседна до тази, която наследяват двете.  Другият посетител не се легитимирал.
Документът, който подписва Силвия, е предварителен договор между нея и Милена, с който продава дял от къщата и една трета част от парцела към нея за 9 000 лева.
Адвокат Марин Марковски пък определи действията на пощенската служителка като опит за много грозна, безскрупулна измама.
„По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама. Ако полицията не вземе мерки, има опасност тази най-нагло да доведе докрай тази процедура и да вземат един имот, който никак не е евтин”, каза още юристът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване