11/23/15 13:24
(http://pik.bg)

Румен Петков: Ако президентът Росен Плевнелиев подаде оставка, ще минимизира щетите за сигурността на Република България

Румен Петков: Ако президентът Росен Плевнелиев подаде оставка, ще минимизира щетите за сигурността на Република България

"Ако президентът Росен Плевнелиев подаде оставка, ще минимизира щетите за сигурността на Република България", това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция на партията, съобщава "Фокус". "Той в добрия случай е неадекватен. Как на 130 трупа и на стотици ранени, ти да съзреш атака срещу сайта на ЦИК и "хибридна война". Това е нещо, с което той ще остане в историята и колкото по-бързо това стане, толкова по-добре", заяви Петков. Той подчерта, че АБВ настоява за неговата оставка.

"Президентът в добрия случай просто не си дава сметка какво причинява на България", посочи Петков и припомни, че Плевнелиев е обявил, че ще гледа на запад, както и че сме във война с Русия. "В резултат на това имаме декларация, че по "Турски поток" се ускорява работата. Видимо имаме проблем с развитието на ядрената енергетика. Там никой не се съмнява, че скоро ще се произнесе присъдата за "Белене" и ще потънем с още 1 млрд. лева", заяви Петков. Той коментира, че България е заобиколена и изолирана от всички енергийни проекти, които засягат Европа. "България от енергийно сърце на Европа, ще се превърне в енергийно зависима държава", допълни Румен Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване