11/23/15 14:54
(http://pik.bg)

Сектор за ранна диагностика на онкологични заболявания бе открит в кърджалийската болница

Сектор за ранна диагностика на онкологични заболявания бе открит в кърджалийската болница

В МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" в Кърджали бе открит сектор за ранна и точна диагностика на онкологични заболявания.

Лентата на новата придобивка прерязаха заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски, изпълнителният директор на лечебното заведение доц. д-р Тодор Черкезов и областният управител на Кърджали Илия Илиев.

Секторът е изграден по проект на Министерството на здравеопазването, финансиран по ОП "Регионални развитие" 2007-2013г. Оборудван е с високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания. Стойността на проекта е близо 4 млн.лв., от които около 600 хил.лв. са национално съфинансиране. Това е най-големият инвестиционен проект с европейски средства, реализиран в лечебното заведение, каза при откриването д-р Черкезов.

Модерното оборудване е първата стъпка младите лекари да бъдат задържани в България, каза заместник-министър Персенски. Според него европейските структурни фондове са начин за модернизиране на лечебните заведения така, че да се гарантира на лекарите работа с техника, с която се работи в Европа и по света.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване