11/23/15 09:06
(http://pik.bg)

След урагана в София - Ботаническата градина плаче за ремонт

След урагана в София - Ботаническата градина плаче за ремонт

Директорът на Оранжерията на Ботаническата градина на БАН, доц. Антоанета Петрова, заяви пред БНР, че има нужда от основен ремонт и от замяна на стъклата с енергийно ефективен материал. Близо 50 квадратни метра от Оранжерията на ботаническата градина на БАН са отнесени от вятъра, вилнял в събота и неделя в София. Най-сериозни са пораженията, където са топлолюбивите растения, въпреки че остъкляването е нарушено в почти всички отделения.

„Ние ще се нуждаем от средства за възстановяване, но тази повреда в такава ситуация, в която на много места има аварии, показва, че ние се нуждаем отново от един основен ремонт на оранжериите, подмяна на стъклата с поликарбонат. Тогава вече те ще станат и енергийно по-ефективни и ще можем да пестим от текущи средства за отопление и при него дори в ситуация на силни бури, дори да има случаи на пробиви, не съществува такава опасност за хората”, заяви доц. Петрова.

Ураганните ветрове в цялата страна не доведоха до жертви, но причиниха много материални щети.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване