11/23/15 16:15
(http://pik.bg)

Счетоводителка задигна 28 хиляди от 6 фирми

Счетоводителка задигна 28 хиляди от 6 фирми

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Е.В., на 58 г. от Пловдив, за присвояване на пари в големи размери. Е. В. е обвинена за това, че през периода от 8 февруари 2010 г. до 26 януари 2015 г. в Пловдив, противозаконно е присвоила чужди движими вещи в големи размери – пари на обща стойност 25 756 лева, собственост на шест фирми. Разследването е установило, че обвиняемата била натоварена от представители на шестте фирми да извършва дейност във връзка със счетоводното им обслужване, разпореждания по банкови сметки, да организира подаването на съответните декларации, както и плащането на здравни и осигурителни вноски и да кореспондира с приходната и осигурителната администрация. Установено е, че парите, които й били предоставяни за тези цели, ги е присвоила.

Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна. Фактическите изводи се подкрепят от свидетелски показания, извлечения от банкови сметки, експертизи и др. 
Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване