11/23/15 07:28
(http://pik.bg)

Ураганът в София прати двама в болница

Ураганът в София прати двама в болница

Сигнали за 81 паднали дървета и около 50 пострадали автомобила има в София след урагана от вчерашния ден и снощния проливен дъжд. Това съобщи началникът на Националния оперативен център Тошко Бързилов в сутрешния блок на БНТ.

В столицата са пострадали двама души – един служител на пожарната и една жена, върху която е паднало дърво, докато се е разхождала в парка. Животът и на двамата е извън опасност.

Той добави, че обстановката в цялата страна е овладяна. Най-много паднали дървета е имало във Варна – 15, Бургас – 10, Хасково – 10, Шумен – 10. По-тежки ситуации от вятъра и дъжда са регистрирани във Враца. Пострадали в страната нама.

Овладяна е и ситуацията с река Бързия. В столичния квартал „Люлин” предстои доизточване на насъбралата се вода заради нападалите листа, които са запушили канализацията.

В същото време Виктор Станчев от ЧЕЗ обяви в ефира на Нова телевизия, че заради бурята вчера около 10 000 абонати на дружеството са имали проблеми с електрозахранването.

"Към момента няма проблеми. Отводнява се само трафопост в Горна Баня", уточни още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване