11/23/15 14:44
(http://pik.bg)

Част от покрива на сградата на община Враца е отнесена от ураганния вятър

Част от покрива на сградата на община Враца е отнесена от ураганния вятър

Част от покрива на сградата на община Враца е отнесен от ураганния вятър през почивните дни, съобщи кметът на общината Калин Каменов на пресконференция, предаде БТА.

Той уточни, че това са най-сериозните материални щети и допълни, че няма пострадали по време на бурята. Силният вятър е изкъртил и съборил три автобусни спирки в града, като една от тях е затиснала автомобил, в който не е имало хора. Прекършено е едно дърво в района на площад "Руски", съборени са две светофарни уредби и електрически стълб в Етнографския комплекс. Проблеми в електроснабдяването е имало заради прекъснати кабели в някои части на града и в селата Паволче, Чирен, Нефела и квартал "Кулата", посочи още кметът на Враца.

Той допълни, че авариите са отстранени още в неделя и електрозахранването е възстановено. Заради натрупани изпочупени клони и листа от силния вятър за кратко е бил наводнен подлезът на бул. "Васил Кънчов", но аварийните екипи бързо са реагирали и почистили канализацията, допълни той.

Повече от 45 кубически метра клони и листа са разчистили до момента работниците на общинското дружество "Благоустройство и комунално строителство", допълни Каменов. Работата по почистването и отстраняването на нанесените щети продължава, каза още кметът на Враца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване