11/24/15 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Атанас Атанасов на разпит за „Червей“

 Председателят на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов днес е призован на разпит пред Софийския градски съд като свидетел по делото „Червей“. Подсъдими по него са бившята председателка на Софийския градски съд Владимира Янева и бившият директор на служба „Вътрешна сигурност“ в МВР Тодор Костадинов. Делото се води за експлоатирането на СРС-та спрямо информационния масив на МВР в продължение на 300 дни..

Янева е обвинена, че като шеф на СГС между 12 септември 2013 г. и 25 март 2014 г. на два пъти е разрешила и на два пъти е одобрила продължаването на въпросните СРС-та в нарушение на закона.
Тодор Костадинов е обвинен, че в същия период от време като директор на "Вътрешна сигурност" в МВР е съставил 6 официални документа с невярно съдържание. Става въпрос за исканията за използване на СРС и мотивите към тях, които Янева е одобрила. Според прокуратурата Костадинов е излъгал, че разполага със сигнал, че неустановени служители на МВР в София, Варна, Бургас и Шумен манипулират данни в полицейския регистър.

Разплитането на скандала започна след телевизионно интервю на ген. Атанасов, в което той съобщи за продължителни СРС-та.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване