11/24/15 14:04
(http://pik.bg)

Библиотекари и музейни работници излязоха на протест във Враца

Библиотекари и музейни работници излязоха на протест във Враца

Да бъде увеличен единният разходен стандарт на библиотеките с регионален характер и читалищните библиотеки и увеличаване на трудовите възнаграждения настояват протестиращите служители на Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца. Това каза Мариета Василева, председател на синдикалната организация в културната институция, цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че висококвалифицирани специалисти в библиотеката в момента получават между 400 и 500 лв., което по думите й е обидно ниска сума. Исканията на протестиращите са да бъде увеличен бюджета за културно наследство, за да може възнагражденията да нарастват поне с 50%, а стартовата заплата на младите специалисти да стане 600 лв. Работещите в регионалната библиотека „Христо Ботев“ заедно със служителите на читалище „Развитие“ и Регионален исторически музей във Враца излязоха на протест по време на обедната почивка пред сградите, в които работят. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване