11/24/15 12:48
(http://pik.bg)

Работещите в културните институти и в Казанлък протестират

Работещите в културните институти и в Казанлък протестират

Културата трябва да е на почит. За нас е важно да се обърне по-голямо внимание на културата, за да се избегне чалгата, не само в културните ни предпочитания, а и в отношенията помежду ни и тази агресия, която се проявява заради липса на ценности. Това заяви пред кореспондента на БГНЕС от Казанлък Цветанка Пискова, която е синдикален лидер на КТ "Подкрепа".

Днес общинските културни институти в града на розите се солидализираха с колегите си от държавните и протестираха с лентички на реверите си. Работещите в музеите и галериите, читалищата и библиотеките не са съгласни със заложените за сектора средства в проектобюджет 2016 г.

По изчисления на синдикатите от КНСБ и КТ „Подкрепа” не достигат между 15 и 20 милиона лева за сектора. В Казанлък над 100 души подкрепят протеста. И Държавна опера-Стара Загора също се присъединява към протеста на своите колеги от библиотеките и музеите.

„Ние искаме не просто по-високи възнаграждения. Искаме зачитане, уважение и извеждане на културата и образованието като приоритети на тази държавата, която в условията на вече 26 години демокрация не можа да определи своя път и приоритети”, заявяват работещите в културните институти. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване