11/24/15 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Чарлз обясни конфликтите в Близкия изток с климатичните промени

 Събитията в Сирия се дължат на климатичните промени, заяви британският принц Чарлз в интервю за „Скай Нюз“. Наследникът на трона на Елизабет Втора обяснява  конфликтите в Близкия изток, бежанската криза и терористичните атаки на „Ислямска държава“ с глобалното затопляне.
Според него има редица доказателства, че терорът в Сирия е причинен от сушата, която е започнала преди 5-6 години. „Заради нея много хора бяха принудени да напуснат земята си. Някои от нас прогнозираха още преди 20 години, че ако не се справим с климатичните промени, ще видим много сериозни конфликти и ще ги посрещнем с оскъдни ресурси“, припомня принцът. Той призова правителствата да подемат повече зелени инициативи и по-малко военни действия. Чарлз смята, че всичко се случва, защото приемаме природата за даденост и не търсим първопричината за катастрофите. В заключение престолонаследникът казва: "Проблемът с хаоса и катастрофите е, че докато решим да вземем мерки, вече е твърде късно“.
Принц Чарлз отдавна е привърженик на всякакви кампании за опазване на околната среда. Дори през 2007 г. основа организация, която търси решение на проблема с изсичането на горите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване