11/24/15 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Шведският крал иска да забрани къпането

 Кралят на Швеция Карл XVI Густав се закани да забрани на поданиците си да си взимат вана, за да се подпомогне борбата с климатичните промени. Той направил това предложение в интервю за в. „Svenska Dagbladet“. Кралят споделил, че идеята му е дошла сутринта преди интервюто. Наложило му се да си напълни вана, понеже в стаята, в която е бил, нямало душ.“Отне ми много вода и енергия да стигна до прозрението.“ Почувствал се гузен, че напълнил ваната, защото това било похабяване на ресурс.

По-късно по време на интервюто, шведският крал признал, че предложението било малко „лекомислено“, но него имало истина, защото малките детайли имат голямо значение.

Кралят отдавна взима отношение по въпросите за климатичните проблеми, а и самият той твърди, че води природосъобразен начин на живот. Той е известен с любовта си към големите автомобили, но напоследък често използвал хибридната си кола, която се захранва с електричество. Освен това добавя, че яде по-малко месо. Следващата стъпка е да спре да си взима вана.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване