11/25/15 08:18
(http://pik.bg)

Манолова организира дискусия на тема "Има ли болестта финансови, административни и географски граници"

Манолова организира дискусия на тема "Има ли болестта финансови, административни и географски граници"

От 11:00 часа в сградата на администрацията на омбудсмана на адрес: гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22 ще се проведе обществена дискусия на тема “ИМА ЛИ БОЛЕСТТА ФИНАНСОВИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ГЕОГРАФСКИ ГРАНИЦИ“. Това съобщиха от кабинета на Омбудсмана на Република България.

По време на дебата ще бъдат обсъдени възможностите за достъп на пациента до съвременно и своевременно лечение, както и правото му на свободен избор на лекар и лечебно заведение през призмата на последните изменения на нормативната уредба и в частност: 

Националната здравна карта;
лимитите на медицински услуги;
основният и допълнителният пакет, гарантиран с бюджета на Националната здравноосигурителна каса;
измерване на удовлетвореността на пациента.

Целите на дискусията са генериране на нови идеи и решения по проблемите на медицинската помощ у нас, както и постигане на широко обществено съгласие за развитие на българското здравеопазване. Омбудсманът ще вземе предвид изразените по време на дебата позиции и становища при упражняване на своите правомощия по закон. 

Поканени за участие в обществената дискусия са министърът на здравеопазването, народни представители, членове на Комисията по здравеопазването към Народното събрание, представител на Министерство на финансите, управителят на Националната здравноосигурителна каса, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Медицински одит“, представители на пациентски, синдикални и работодателски организации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване