11/26/15 12:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Германският вътрешен министър: ЕС трябва да въведе ограничение на броя на имигрантите


Европа трябва да въведе ограничение за броя на имигрантите, които може да приеме, и да съсредоточи усилията си върху онези, които най-много имат право на защита. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер в интервю за австрийския вестник Der Standard.

Коментарите на Мезиер идват само ден след като германският канцлер Ангела Меркел призова за запазване на политиката на "отворени врати". Според министъра Европа трябва да приеме "щедър окончателен брой бежанци", но не се ангажира с конкретно число.

"След като квотите се запълнят, не може да се приемат повече хора тази година", обясни Де Мезиер. "Най-належащите случаи от Сирия и Ирак ще бъдат решавани съвместно".

По-рано тази седмица френският премиер Манюел Валс коментира, че ЕС не може да приеме повече бежанци.

Де Мезиер обясни, че идеята му трябва да бъде комбинирана с по-добра защита на външните граници на Европа. Според него така ще се преодолее съпротивата на някои страни, членки на ЕС, срещу задължителното преразпределение на имигранти.

"В много от случаите нежеланието на страните да се съобразят със задължителните квоти се дължи на опасенията им, че ще трябва да приемат повече от установения брой имигранти, че няма да има лимит. Но ако ограничим броя на бежанците и разпределим само онези, които имат право на защита, смятам, че дискусията няма да тече толкова трудно, колкото сега", добави де Мезиер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване