11/26/15 15:13
(http://pik.bg)

Експерти проверяват пропаданията в пернишкия квартал "Рудничар"

Експерти проверяват пропаданията в пернишкия квартал "Рудничар"

Проверка на пропаданията в пернишкия квартал "Рудничар" ще бъде направена днес, съобщи кметът на общината Вяра Церовска.

Ще бъдат прегледани всички експертни становища от предните инциденти, за да може по най-бързия начин да се вземе решение какво ще се предприеме в близка и далечна перспектива, допълни кметът. Преди това проблемът ще бъде обсъден от областния управител Александър Александров и кмета Вяра Церовска с представители на Министерство на енергетиката и "Мини-Перник" в ликвидация. От Министерството на енергетиката вече е изпратен специалист, който е огледал мястото на новото пропадане.

Младото семейство, обитаващо имота на ул. "Пета" е било изведено. Двойката не е пожелала да се възползва от предложеното й общинско жилище и е отишла при родителите им, вземайки само най-необходимите вещи.

Снощи живеещи на ул. "Пета" открили двуметрова яма в двора на къщата си вследствие на дългогодишния нелегален въгледобив под дома им. В квартала е обявено извънредно положение. За първи път бедствено положение в района бе обявено на 1 юли тази година, когато се пропукаха три къщи и дворовете им.

Всички увредени жилища са на една линия, уточни Церовска. Според нея сега има чувствително  намаляване на незаконния добив и това се потвърждава и от живеещите в квартала, и от въгледобивните фирми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване