11/26/15 21:26
(http://pik.bg)

Ректорът на Стопанската академия ще връчи писмо на министъра на образованието с искане за държавна гаранция

Ректорът на Стопанската академия ще връчи писмо на министъра на образованието с искане за държавна гаранция

Временно изпълняващият длъжността ректор на Стопанска академия „Димитър Ценов” проф. Иван Върбанов ще се срещне днес с министъра на образованието, за да обсъдят бъдещето на учебното заведение. Това потвърди проф. Иван Върбанов, цитиран от "Фокус". За София пътуват и двамата кандидати за ректори. Временно изпълняващият длъжността ректор ще връчи на срещата писмо, в което се иска държавна гаранция за учебното заведение. В писмото се посочва: „103 години след като бележитият българин и родолюбец Димитър Апостолов Ценов завеща цялото си имущество на Българската държава за „да се основе едно Висше търговско училище във Свищов“, и 79 години след като цар Борис III изпълни неговата воля, Стопанската академия е в безпрецедентна за своята история ситуация”. 
Днес е проведено общо събрание, инициирано от временно изпълняващият длъжността ректор, в отговор на подписка на преподаватели, искащи незабавно свикване на събрание за избор на органи за управление на Академията. Проф. Иван Върбанов посочи, че мандатът му изтича през декември и трябва да има яснота кои ще са органите на управление на учебното заведение. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване