11/26/15 12:25
(http://pik.bg)

С 4,2 процента са намалели децата в детските градини в Кюстендил

С 4,2 процента са намалели децата в детските градини в Кюстендил

През учебната 2014/2015 година в детските градини в Кюстендил са били записани 3,7 хил. деца, като се наблюдава намаление с 4,2 процента в сравнение с предходната година, съобщиха от статистическото бюро в Кюстендил.

Средният брой деца в една детска градина за областта е 136, а броят на децата, формиращи една група, намалява спрямо предходната година и достига 13, посочиха още от статистиците.

Запазил се е броят на общообразователните училища, които са 32. Броят на учениците, в сравнение с предходната учебна година, обаче е намалял с 0,5 процента до 9,7 хиляди.

По данни на статистиката през миналата учебна година общообразователните училища са напуснали по различни причини 195 ученици, от които 172 учещи в основното образование.

Най-голям е относителният дял на учениците, които са напуснали по семейни причини - 100, или 51,3 процента. Заради заминаване в чужбина са напуснали 30,3 процента, а тези, напуснали поради нежелание да учат, са 13,3 на сто.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване