11/27/15 12:45
(http://pik.bg)

БЧК провежда в Монтана учение за оказване на помощ на пострадали при пожар във влак

БЧК провежда в Монтана учение за оказване на помощ на пострадали при пожар във влак

На 28 ноември от 10:00 часа на полигона на ОУ „ПБЗН“, областната организация на Българския Червен кръст – Монтана ще проведе учение на своя новосформиран екип за работа при бедствия, на тема: „Оказване на помощ на пострадалите граждани след пожар във влак“.

Екипът е създаден в рамките на изпълнявания от Българския Червен кръст проект „Подготвени заедно за бедствия, аварии и кризи“, финансиран от Фонда за реформи, свързани с гражданското общество на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, съобщиха от БЧК. При реализирането на проекта бяха сформирани три екипа на Българския Червен кръст за действие при бедствия в областите Видин, Монтана и Перник.

Те преминаха обучения, чрез които бяха подготвени да оказват помощ на населението в кризисни ситуации. В заключителната част на проекта се провеждат и настоящите учения – демонстрации, с които получените знания и умения да бъдат тествани на практика. В занятието, наред с доброволните екипи на БЧК ще участват представители на Секретариата на Националния съвет на БЧК и партньори от областните институции, ангажирани със защитата на населението в ситуации на бедствия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване