11/27/15 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Гърци гориха знамена на Турция и САЩ в центъра на Атина

 В гръцката столица Атина се проведе демонстрация против действията на Турция, свалила руския самолет в Сирия, и НАТО, който подкрепя Анкара. Около сто души с руски и гръцки знамена се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина.
Демонстрацията премина по булевард „Василисас Софиас” покрай парламента до турското посолство. Полицията спря демонстрантите на 300 метра от дипломатическата мисия. Там протестиращите издигнаха трансперанти с критики по адрес на НАТО и Турция и разхвърляха листовки с призиви Гърция да напусне НАТО. Демонстрантите също гориха знамена на САЩ и Турция. Неизгорелите останки от флаговете пък бяха стъпкани, съобщава „Россия сегодня”. 

Демонстрантите също се опитаха да предадат свое обръщение към президента на Турция в посолството, но полицията им попречи. В посланието се казва: „Целият свят е притеснен от последствията, след като руски военен самолет бе свален от вашата страна. Самолетът не е нарушавал въздушното пространство на Турция, както казвате вие, той е действал в пределите на сирийското въздушно пространство против враждебната на човечеството „Ислямска държава””.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване