11/27/15 07:41
(http://www.klassa.bg/)

Немската полиция закопча търговеца, продал калашниците на терористите в Париж

 Немската полиция задържа търговеца, продал на терористите от Париж оръжието, с което избиха десетки жители на столицата на Франция. Това съобщава Bild, позовавайки се на свои източници. Преди няколко дни вестникът обяви, че в началото на ноември терористите са купили от оръжеен дилър в Баден Вюртенберг два автомата АК-47китайско производство и два югославски автомата „Застава М70” . Полицаите изясниха, че оръжието е било продадено от Саша В. на 7 ноември на „арабин от Париж”. Предполагаемата му връзка с терористите е била установена след проучването на електронна кореспонденция на смартфона на задържания, където се казвало, че автоматите ще бъдат купени от „арабин от Париж”. Отбелязва се, че органите на реда вече са го арестували.

По данни на изданието, Саша В. е родом от град Магщадт. Той е работил в „сенчестата част” на интернет. Там той е имал своя платформа за търговия. При обиск на дома му са били открити 16 единици огнестрелно оръжие.

Отбелязва се, че до извода за съпричастност към продажбата на оръжието на терористите от Париж са достигнали френски следователи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване