11/27/15 08:12
(http://www.dnevnik.bg/)

Със скандал на летището в Пекин приключи правителственото посещение в Китай


Със скандал на летището в Пекин, заради изключителните мерки за сигурност на правителствения ВИП, приключи посещението на българската правителствена делегация в Китай, съобщи Би Ти Ви. Премиерът Бойко Борисов, придружаван от ключови министри, беше на посещение в страната за среща на 16 премиери от централна и Източна Европа с китайските държавни ръководители.

Всичко започва от желанието на полицаите, които охраняват ВИП-а, да проверят багажа на министър - председателя, защото в джоба на един от костюмите му била забравена запалка. Стигнало се до дърпане на костюмите и багажа, които директорът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова се опитала да спаси от проверка.

В крайна сметка при борбата за надмощие и контрол върху дрехите на министър-председателя, се стигнало до счупване на закачалките. Премиерът Бойко Борисов не станал свидетел на скандала, защото по същото време е бил на среща с китайския президент Си Дзипин.

Китайската полиция не пожелала да пусне и чантата за спешна помощ на лекаря на делегацията, защото в него имало ножица и шишенце с дезинфектант. Конфликтът бил потушен с усилията на българския търговски представител в Китай Стоян Николов. Оказало се че охраната на ВИП-а на летището не знаели и не били предупредени, че това е официална българска делегация, водена от министър - председателя.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване