11/27/15 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Чакаме Камерън у нас другата седмица

 

Той ни навива за реформа в ЕС, ние за Шенген и пари за бежанците

Британският премиер Дейвид Камерън планира посещение у нас в края на идната седмица. Това съобщиха пред „Монитор“ източници от Министерския съвет. Конкретните дати и продължителността на посещението все още се уточнявали, тъй като визитата в България ще бъде

 

част от тур и в други европейски страни

 

в рамките на който Камерън ще обсъжда идеите си за промени в правилата, по които действа ЕС. Такива совалки британският премиер проведе вече през май в Хага, Париж, Берлин и Варшава, като разговорите предхождат планирания на Острова референдум за оставане или излизане от съюза.
В момента детайлите по посещението му в България се уговарят с британското посолство у нас, което опитвало да държи въпроса в колкото е

 

възможно по-голяма конфиденциалност

 

Визитата на Камерън у нас бе договорена от нашия министър-председател Бойко Борисов още през юни, когато двамата се срещнаха на четири очи в Брюксел. Подробно обсъждане на важните за нас теми остана точно за предстоящата сега визита. Влизане на България в Шенген, енергийни въпроси и помощ за страната ни заради бежанците, изреди още тогава Борисов едни от ключовите теми.
По време на визитата на Камерън другата седмица ще се обсъдят и въпросите, свързани с председателството на ЕС, за което сме в една тройка с Великобритания и Естония. Нашият ред е последен - през втората половина на 2018 година. Обединеното кралство пък ще застане начело през последните шест месеца на 2017 година, но ако британският народ по време на референдума реши да извади страната си от ЕС, наред с останалите въпросителни, това ще повдигне и организационни такива. Ще се наложат със сигурност спешни рокади в председателствата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване