11/27/15 15:01
(http://www.dnevnik.bg/)

Четири пъти по четири почивни дни ще има догодина


Правителството направи размествания на работните и почивните дни през следващата година, които позволяват на четири пъти да има четири почивни дни. Първият дълъг уикенд е покрай Националния празник 3 март, който е четвъртък.

С обявяването на петък, 4 март, за почивен се събират четири дни. Отработването на 4 март ще е в на 12 март, събота.

С обявяването на 23 май (понеделник) за неработен ден, четири почивни дни ще има и покрай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Понеделникът ще се отработи на 12 май.

Денят с най-малко работни дни през годината ще е септември, през който ще има два пъти по четири почивни дни. Това се получава, като 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък) се обявяват за почивни дни. Те ще се отработват съответно на 10 септември (събота) и 17 септември (събота).

Аргументът на министрите за разместването на дните е, че така не се прекъсва работната седмица, а и почивните дни се използват по-ефективно. Посочва се също, че дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване