11/27/15 07:46
(http://www.dnevnik.bg/)

Чешки пират на софтуер се измъкна от глоба благодарение на клип в YouTube


Първият осъден за разпространение на софтуер с неуредени авторски права в Чехия успя да се измъкне от глобата благодарение на клип в YouTube, съобщава онлайн изданието TorrentFreak. Мъжът, познат само като Якоб Ф, е признат за виновен за разпространение на нелегални копия на Windows и друг платен софтуер в онлайн форуми за последните осем години.

Той е осъден с 3-годишна условна присъда и глоба в размер на малко над 220 хил. долара. Тъй като няма финансовата възможност да плати такава глоба, Якоб и правоносителите достигат до извънсъдебно споразумение. Той трябва да направи видео, което да публикува в интернет и да е с послание към останалите хора да не използват и разпространяват пиратски софтуер.

Условието е това видео да бъде гледано от минимум 200 хил. души, в противен случай глобата ще бъде наложена в пълния й размер. Клипът на Якоб е качен в YouTube на 22-ри ноември т.г. и бързо набира популярност след като неговата история става ясна. Вече е гледан над 370 хил. пъти, с което Якоб се спасява от глобата.

"Не смятах, че върша нещо нередно. Не мислех, че вреди на големите компании и даже не го правих за пари, а за удоволствие. В това онлайн общество се усещах, като че имам някаква стойност. Бях убеден, че съм твърде малка риба, за да тръгне някой да се занимава с мен. Но това се случи", коментира Якоб в своя сайт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване