11/28/15 20:40
(http://pik.bg)

Архимандрит Антим: Чрез пост и въздържание се подготвяме да посрещнем светлото Христово раждане

Архимандрит Антим: Чрез пост и въздържание се подготвяме да посрещнем светлото Христово раждане

Намираме се в Рождественските пости, които продължават до Бъдни вечер, 24 декември.Това каза за Радио “Фокус” архимандрит Антим от Клисурския манастир.

Той посочи, че с този духовен и телесен пост, при който се въздържаме от месни храни, храни от животински произход, ние се подготвяме да посрещнем светлото Христово раждане с пречистени души. "Към този пост трябва да се добави изповедта, изповядването на греховете и приемане на Свето причастие. Това е вече върховният момент в нашата християнска вяра, това е моментът, в който се съединяваме с Бог, със самия Иисус Христос чрез приемане на Свето причастие", заяви архимандрит Антим.

Тялото и кръвта Христови във вид на хляб и вино осветени на Светата божествена литургия имат силата на истинските тяло и кръв Христови, категоричен е архимандритът. Според него това е смисълът на тази духовна подготовка чрез пост и въздържание. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване