11/28/15 06:33
(http://pik.bg)

Българският патриарх Неофит със световна награда за православие

Българският патриарх Неофит със световна награда за православие

Българският патриарх Неофит ще получи награда за изключителни заслуги по укрепване на единството на православните народи и утвърждаването на християнските ценности. Това реши Президиумът, Попечителският съвет и Комисията на Международния обществен фонд "Единство на православните народи" (МОФЕПН). Част от награда е премия в долари. Сумата, която патриархът ще получи, все още не е обявена, пише "Стандарт". Освен Неофит отличени ще бъдат още президентът на Сърбия - Томислав Николив, както и председателят на Държавната дума на Руската федерация - Сергей Наришкин. Последният носител на приза бе руският президент Владимир Путин.

Наградата на МОФЕПН се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос към укрепване на единството в православните общества. У нас през 2002 г. бе отличен Георги Първанов, а през 2004 г. - покойният патриарх Максим.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване