11/28/15 10:58
(http://pik.bg)

Денонощно следят камерите в 5-6 училища в София

Денонощно следят камерите в 5-6 училища в София

Приоритетно денонощно следим случващото се в 5-6 училища, които са в крайните райони.  Имаме данни от полицията, че на тяхна територия често се случват нарушения на обществения ред”, съобщи в „Събуди се” на Нова телевизия Красимир Димитров, отговарящ за дирекция „Сигурност” в Столичната община.

„В оперативния дежурен център в столицата се наблюдават 80% от училищата и детските заведения на територията на София", обясни Красимир Димитров. „Периметърът, който е около училищата, е ангажимент на Столичната община”, уточни той.

Със скрита камера Ева Костова успя да влезе в 4 от 5 училища абсолютно невъзпрепятствана, въпреки че това е строго забранено.

След експеримента на спешна среща се събраха Инспекторатът по образованието, Столичната община, охранителни фирми и директори на училища. Бяха дадени обещания за въвеждане на строги мерки за сигурност. Два месеца по-късно експериментът се повтаря, но за съжаление, резултатът - също.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване