11/28/15 08:05
(http://pik.bg)

Какви са ползите от най-популярните приложения за съобщения

Какви са ползите от най-популярните приложения за съобщения

Традиционните SMS текстови съобщения бързо се превръщат в отживелица, особено при изобилието на популярните и лесни за употреба приложения за съобщения. WhatsApp, Telegram, Viber и много други предлагат възможност за безплатно изпращане и получаване на текстови съобщения. Но това не е всичко, което те могат да ви предложат.

Ако сте се питали какви са предимствата на най-популярните приложения за съобщения, разгледайте информацията на Phone Arena.

1. WhatsApp: Светът е в дланта ви

WhatsApp не предлага нищо наистина уникално по отношение на функции. Услугата обаче може да се похвали с най-голямата общност, факт който наистина я откроява от останалите. Към септември 2015 година WhatsApp имаше потребителска база от над 900 милиона активни потребители месечно, което е направо невероятно.  

2. (Facebook) Messenger: GIF файлове

WhatsApp е притежание на Facebook, социално-медийният гигант обаче разполага и с Messenger. Приложението естествено е почти толкова вездесъщо колкото и WhatsApp, но предимството на Messenger е поддръжката на GIF файлове (в партньорство с Giphy). Специален бутон „Gif“ във Facebook Messenger приложението осигурява възможност за търсене на GIF файлове и изпращането им само с две докосвания. Тази функция показва директно някои от най-популярните изображения от сайтове като Giphy и Riffsy, които иначе трябва да се ползват с Messenger чрез допълнителни приложения.

3. BBM: Изтрива съобщения от телефона на получателя им

Изтриването на съобщения е доста стандартна характеристика, BBM приложението на BlackBerry прави значителна крачка напред като предлага възможност за изтриване на изпратено от вас съобщение от телефона на получателя.

4. Telegram: Сигурност

Според създателят на Telegram, Павел Дуров, създател и на „Руския Facebook” – Vkontakte, Telegram е най-сигурното приложение от гледна точка на безопасността на личната информация на потребителите. Идеята за това се поражда покрай скандалното разкритие, което Едуард Сноудън направи за сътрудничеството на големите компании като Facebook и Apple с Американските служби (NSA).

5. Viber: Десктоп клиент

Това което отличава Viber от останалите подобни услуги е поддръжката на настолни платформи, включително Windows, Mac, Linux.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване