11/28/15 09:02
(http://www.klassa.bg/)

Пендачанска води коледния дух в НДК

 Световната прима Александрина Пендачанска води коледния дух в НДК. На 2 декември тя и оркестърът на Пловдивската опера събират публиката на първия концерт от Новогодишния фестивал в зала 1. Гласът на Пендачанска ще се лее с арии от опери на Моцарт, Росини и Верди от актуалния й репертоар.

Първата част от концерта ще включва арии за мецосопран - на Сесто от "Милосърдието на Тит", Розина от "Севилският бръснар" и Еболи от "Дон Карлос". Сопрановият репертоар е запазен за изпълненията след антракта - Донна Елвира от "Дон Жуан", Семирамида и Ленора от "Силата на съдбата". Ще звучат и увертюри от тези опери, отбеляза Пендачанска на среща с журналисти.

Оперната звезда се пошегува, че за разлика от дебюта си в зала 1 през 1987-а, когато се притеснявала да не й падне роклята без презрамки, сега ще е изцяло отдадена на музиката. „Тогава изобщо не мислех за Травиата, но пък това ми отне естествения страх на 17-годишна дебютантка пред 4-хилядната публика", върна лентата Пендачанска.

Примата е доволна, че първа представя в България младата диригентка Сперанца Скапучи - изключителен музикант по думите й. Това е и първата съвместна изява на двете дами. Те са работили това лято в Санта Фе - Сперанца дирижирала "Дъщерята на полка", Александрина пяла Саломе.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване