11/28/15 09:47
(http://www.dnevnik.bg/)

Протести срещу поскъпването на винетките ще има днес в страната


Протест срещу поскъпването на винетките ще се проведе в повечето големи градове на страната.

В началото на месеца регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че цената на винетките ще се повишат, като при годишния стикер за леките автомобили поскъпването е близо 50% - от сегашните 67 лева на 97 лева. Въпреки че през април Павлова обяви, че цената на винетките няма да се повишава в този мандат на правителството, сега тя мотивира промяната с необходимостта от повече средства за поддържане на пътищата. Същевременно обаче обяви, че промяна в качеството на пътищата ще настъпи чак след 2018 г. Скоро след новината за поскъпването бяха организирани демонстрации в някои градове.

Днешният национален протест е планиран за 13.00 часа в София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Пазарджик, Плевен, Сливен, Разград, Добрич, Самоков, Казанлък, Враца, Дупница, Панагюрище, Видин, Берковица, Благоевград, Белоградчик и Габрово.

В страницата на протеста във Фейсбук участие са заявили близо 2 хиляди души.

В столицата протестиращите ще се съберат в 13.00 часа пред Народното събрание, а след това е предвидено автошествие от сградата на парламента по бул. "Цариградско шосе" до бул. "Брюксел" и обратно до пл. "Народно събрание".

Заради протеста от 8.00 до 17.00 часа днес е забранен престоят и паркирането на превозни средства на пл. "Народно събрание" и на северната дъга на пл. "Св. Александър Невски", съобщи пресцентърът на общината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване