11/28/15 16:15
(http://pik.bg)

Протестът срещу вдигането на цените на винетките в София

Протестът срещу вдигането на цените на винетките в София

В столицата приключи протестът срещу вдигането на цените на винетките, предаде „Фокус”. И последните останали пред парламента протестиращи се разотидоха. Движението по бул. „Цар освободител” е пуснато.

Протестът, продължил 3 часа, започна пред Народното събрание, където протестиращите се събираха с автомобилите си, на които бяха залепили протестни стикери с надписи, че няма да плащат скъпи винетки. Точно в 14:00 часа от парламентът те тръгнаха в колона в поска Орлов мост, където за кратко блокираха движението.

След това автошествието продължи по бул. „Цариградско шосе” в една колона, която бе съпровождана от около 20 полицейски коли. Автомобилите се придвижваха бавно, на фона на непрекъснато свирене с клаксони.

Те стигнаха до разклона за Летище „София”, където обърнаха отново в посока центъра. В протестното шествие се включиха близо 200 автомобила. То приключи от мястото, където започна – пл. „Народно събрание”. След което протестиращите се събраха за кратко на жълтите павета, а в последствие се разотидоха.
Те се заканиха, че протестните действия ще продължат и следващата седмица, ако цената на винетките не се намали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване