11/29/15 11:04
(http://www.klassa.bg/)

Apple ще използва OLED дисплеи за iPhone през 2017 г.

 Според публикация на Nikkei Asian Review, която се позовава на доставчици на компоненти от Япония, Apple са предупредили производителите на компоненти в страната и в Южна Корея, че през 2017 и 2018 г. възнамеряват да използват OLED технология за дисплеите на новите модели iPhone, и приканват производителите да разширят производството на такива панели.
Целта на Apple е първите iPhone с OLED екрани да се появят през 2017 г., но според източниците на изданието, на американската компания може да й се наложи да отложи плановете си за 2018 г., което ще зависи от наличностите на такива компоненти. Apple все още забавя прехода към OLED заради тези опасения плюс притеснения около живота, яркостта и енергопотреблението на тези компоненти.

Apple е посочила изискванията си по отношение спецификацията на дисплеите и наличностите, които да покрият доставките на iPhone, които се очаква да надхвърлят 200 милиона броя годишно през следващите няколко години. Публикацията посочва, че има три японски компании, които ще се борят за поръчки от Аpple – LG Display, Japan Display (JDI) и JOLED, но те са фокусирани главно върху LCD панели. Все пак JDI и JOLED ще засилят сътрудничеството си в разработката на OLED със създаването на нови изследователски лаборатории догодина с планове за начало на масово производство през 2018 г. Решението на Apple може да има по-големи последици за Sharp, която не инвестира особено в OLED.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване