11/30/15 06:05
(http://www.klassa.bg/)

$10,4 млрд. изхарчиха янките в „Черния петък”

 10,4 млрд. долара са похарчили общо американците само в магазините, решили да пазаруват в деня на най-големите намаления, известен още като Черен петък, съобщи ТАСС. С него в САЩ започва сезонът на предколедните разпродажби. Агенцията цитира данни на изследователската служба Shopper Track.

В тазгодишния Черен петък само продажбите на онлайн магазините са се увеличили с 14,3 на сто в сравнение с миналата година и са достигнали около 2,7 млрд. долара. Общо на Интернет се падат 40 процента от всички покупки, направени от американците в изминалия първи ден на големите разпродажби.

Обичаят да се правят разпродажби в петъка след Деня на благодарността се е появил в САЩ още през 19-и век. Названието Черен петък е измислено от жителите на Филаделфия, щата Пенсилвания, които били много недоволни от ужасните задръствания по пътищата в този ден. По-късно изразът започнал да се употребява само за най-големите разпродажби и така вече се разпространил и в САЩ, и по света.

Тази година най-добре са се представили класическите магазини, които имат и онлайн версия. Те отчитат по-големи продажби от търговците, които са само онлайн, коментират още от Shopper Track.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване