11/30/15 15:55
(http://www.dnevnik.bg/)

До средата на декември се приемат предложения за бюджета на София


До средата на декември Столичната община приема предложения от граждани и организации относно проектобюджета на София за 2016 г. Крайният срок беше на 27 ноември, но и след това никое предложение няма да бъде върнато, съобщи БТА, като се позовава на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

Днес се състоя общественото обсъждане на проектобюджета за 2016 г., в което участваха граждани, неправителствени организации и общински съветници. Барбалов посочи, че бюджетът на Столичната община за 2016 г. е 1.18 млрд. лв. Капиталовата програма е 366 млн. лв. По европейски програми за догодина са предвидени 195 млн. лв.

Основният проект за 2016 г. е третият лъч на метрото, за който ще бъдат отделени 180 млн. лв. европейски средства и 20 млн. лв. от бюджета на общината. За образование средствата са 35.6 млн. лв., с 1.2 млн. лв. повече спрямо 2015 г.; за здравеопазване - 13.7 млн. лв., с 522 хил. лв. повече от миналата година; за социални дейности - 15.2 млн. лв., със 730 хил. лв. повече. Увеличават се и средствата за почистване на града с 16 млн. лв. и така сумата става 113.8 млн. лв. За озеленяване парите са 22 млн. лв., със 7.4 млн. лв. повече от 2015 г., каза зам.-кметът.

В дискусията за бюджета на столицата се включиха представители на "Граждани за София", "За земята", фондация "Форум", "София филм фест", граждани. Присъстваха и участваха общински съветници от почти всички политически сили в общинския съвет. Най-важните въпроси, които те поставиха, бяха разширението на метрото, бъдещото изграждане за инсталацията за производство на гориво от отпадъци, градският транспорт, бездомните кучета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване