11/30/15 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Офицер от Пентагона: Война на НАТО с Русия ще продължи 10 дни, но кой ще подпише капитулацията

 В случай, че руския президент Владимир Путин стигне на открита конфронтация с НАТО, тя ще продължи не повече от 10-20 дни, но Русия никога няма да се признае за победена.

Това е прогнозата на офицер от Пентагона – потомък на съветския емигрант Давид Джуберг, съобщава Joinfo.ua.

Постът, който публикува Джуберг на своята страница във Фейсбук, е съпътстван от нагледна илюстрация, която показва какво е съотношението на силите между Руската федерация и НАТО.

"Многократно бях молен да напиша моята прогноза за една евентуална война между Руската федерация и НАТО. Аз се позовавам само на информация, която е известна от официалните източници. В Пентагона, където сега работя, са разработени планове за войни с всички страни по света, но много по-подробни са плановете за войни, които се отнасят до нестабилни и агресивни режими. Те се изготвят внимателно и постоянно се коригират, понякога с моето участие.

Една евентуална война с Русия обаче няма да бъде като войната срещу Ирак през 2003 година. Въпреки, че РФ разполага с приблизително същия размер на армията, както и същото ниво на технологично развитие. Само, че иракската армия беше много дисциплинирана и опитна, но тя не е проядена от пиянство и кражби.

Военното дело направи много мощни крачки в своето развитие през последните 25 години. Войните вече не зависят от войниците, нито от танковете и самолетите. Ето какъв би бил краткият сценарий на една война на Русия без съюзници (Китай вече е конкурент, а не съюзник, б.а.) срещу 28-те страни-членки на НАТО. Това е война на 2% от световния БВП срещу 50% от световния БВП. Годишният военен бюджет от $ 80 милиарда на Руската федерация срещу $ 800 милиарда на НАТО. Пушка срещу лазер.

Дори ако Путин прибегне до ядрена атака (а аз мисля, че той не би посмял, б.а.), дори да използва половината от съветските ракети, те ще срещнат перфектната защитна система на САЩ за противоракетна отбрана. Единственият риск би могъл да създаде руска подводница близо до границата, но аз вярвам, че ще имаме време да се намесим. Обратен ядрен удар няма да има като отмъщение, има много по-хуманен начин бързо да се сложи край на войната.

Първо ще бъдат изстреляни бомбардировачите невидимки, става дума за Стелт (B-2 STEALTH), които ще бомбардират военните обекти и заводите. Ще ги последват новите електромагнитни дронове CHAMR, които ще изключат всички енергийни източници в най-големите градове... Добре дошли в Средновековието. Бандата на Путин бързо ще избяга (в Северна Корея, Иран, Сирия, Венецуела) или като плъхове ще се скрият в бункерите. Цялата война с Русия ще продължи 10-20 дни след първите удари на НАТО. До капитулацията на Русия няма да видите нито един натовски войник. Един въпрос много вълнува Пентагона - кой ще подпише споразумение за поражението на Русия?

След края на войната, НАТО ще назначи офицери (аз може да съм един от тях) в качеството на временни служители и ръководители. Всички стари „слуги“ на народа ще бъдат изправени пред съда или ще има лустрация за тях. Нашето управление ще сложи край на корупцията. Ние ще помогнем на победените руснаци да възродят страната си, медицината, инфраструктурата, технологиите. Ще ги въведем в 21-ия век. След време голяма част от населението на Русия ще успее да се съвземе и след година-две ще им помогнем да организират честни избори.

След изборите, когато бъде избрано легитимно правителство и министър-председател ще оставим, например, около хиляда съветници, които ще им помагат и няма да допуснат до властта някой нов диктатор като Путин или Сталин. Те също така ще спомогнат за развитието на инфраструктурата, армията, полицията, държавните институции. Когато са готови да сами да се самоуправлявате, тогава ще напуснем страната им и в бъдеще ще бъдем съюзници и партньори. Ще направим така, както постъпихме с Италия, Германия, Япония, Корея, Панама и Афганистан. Ирак и Либия се провали. И тогава целият свят ще бъде в приятелски отношения с проспериращата и богата Русия…“, пише в прогнозите си Джуберг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване