11/30/15 08:27
(http://www.klassa.bg/)

Първата суперкола на Лада

 Raven предизвиква учудване, когато видите буквите L A D A отпред.

Но тази кола не е изработена в русия Лада, това е концепция за суперавтомобил проектиран от руския дизайнер Дмитрий Лазарев. Дмитрий мисли, че е крайно време Русия да се присъедини към престижния пазара за суперавтомобили след смъртта на Marussia, руската спортна кола, която започна живота си през 2007 г. и за съжаление беше спряна от производство седем години по-късно.

Лада е отхвърлила възможността да участва в изграждането на Гарвана (Raven). Собствениците на Лада, АвтоВАЗ казват, че "... нисък спортен автомобил без багажника не е в нашият стил ..."

Можем само да се радваме, защото Лазарев вече е намерил производствен партньор за този концептуален автомобил, който планира да превърне Raven в реалност. Vector Construction планира да изгради 100 броя Лада Raven.

Плановете на Vector за производство са вече в ход, с лека промяна на името от Лада Raven на Vector Raven.

Екипът активно търси експерти в различни области, като окачване, аеродинамика и маркетингов екип, който да сформира добра цена точка за Vector Raven.

Нежеланието на Lada напомня за нежеланието на Volkswagen да подобри Костенурката през шейсетте години на производство.

Лазарев не се отказали изцяло от надеждата да работи с Lada в бъдеще, но с нетърпение ще очкваме по-нататъшното развитие на Vector Raven.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване