11/30/15 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Умирате да мразите Азис и Бареков, но ги гледате

 Ето как работи БОМ - Българското Обществено Мнение: Някъде в някой блог, представящ се за информационна агенция, излиза новина, че Европарламентът ще забрани детските приказки, защото са политически некоректни.

И като се почне - коментари, псувни, подигравки, джумбуши, възмущения. Ужасени и шокирани хора крещят с пълна уста какво мразят. Това е най-невинният пример.


Най-добрият пример за феноменална безкритичност са новините за "кейм-трейлс" (помощ, тровят ни от въздуха, не е възможно да не е верно!) и най-новата простотия - че чрез играта "енгри бърдс" американското правителство следи хората по света.
Получава се една взривоопасна верига от идиотски информационни поводи, коментари ругатни и последваща твърда идиотска убеденост на българското обществено съзнание, че знае истината.


А истината, която знаем, е една - ние сме номер едно, всички ни мразят и искат да ни убият (поробят, излъжат, прецакат), но ние няма да се дадем, защото


имаме сланина и ракия и сме номер едно


макар че всички ни мразят и искат да ни убият, поробят, излъжат, прецакат.... И т.н.
Не мога да се разбера как се стигна до тази диагноза на българското обществено мнение - то се превърна в индустрия на омразата, където няма нищо свещено, всички са маскари, а който казва хубаво за някой, лъже и са му платили.
Същото е, а и още по-страшно при публичните образи - цари зловеща омраза към Избираемите. Давам нарочно за пример два страшни образа - Азис и Бареков. Когато Азис е дебел, той търпи върху себе си ужаса на българското публично изразяване - от торба с лайна до расистки отвратителности. Когато Азис отслабне, веднага се появява злорадата идея, че е болен, омагьосан, автоимунен, но какъвто и да е - пак си е гаден циганин.


Патологията на БОМ е, че непрекъснато правим избора си сред хората, с които после не искаме да съжителстваме. Бареков и политиците например днес


са най-руганите хора наоколо заради часовника им


или заради патетиката им. А то тук няма какво да се мрази - или го избирате на избори, или не го избирате тоя и тоя политик. За едни Бареков е ужасен, за други е красавец. Защо аз трябва да водя разговори на темата Бареков и Азис, колко ги мразя или обичам. Единия не го слушам, за другия едва ли ще гласувам, но ще ги каня в студиото си заради съвсем друга причина, не от обич или омраза. Ще ги каня, защото ги гледате. И явно ги гледате, защото ги мразите.


Затова - псувайте си ги вие, ако смятате, че това ще има резултат, ще ви вдигнат заплатата или ще нарушите целостта на нечия аура. Освен това аз виждам откъде се подхвърлят кокалчетата на омразата - има наистина цяла партийна индустрия на писачите по мазета, които образуват българското обществено мнение и ни карат да живеем в среда на излишна киселинност. Ако нацията можеше да мисли... Ех. Истинските вестници щяха да имат огромни тиражи.


Но безкритичното БОМ яде на огромни залъци онова, което снася индустрията на омразата - гадните американци с техните слухтящи енгри бърдс, часовника на Бареков, който със сигурност е краден, и Азис, който е смъртоносно болен.
А нищо не е толкова лайняно, колкото ви се иска. И нищо не е толкова фатално, колкото ви се иска. Фатално е препратка към Алеко.


На призивите да се мисли, когато се чете, публиката отговаря с дюдюкания. На призивите да намалим киселинността на общуването, публиката казва, че това е платена публикация. А приема за достоверна и неплатена публикация, в която се казва, например, че Еврокомисията ще забрани бременните жени.
Безкритичност и свръхкритичност - в този кошмар се върти БОМ. А отстрани с костеливи пръсти някой попива трескавата пот на едно общество, което се отказа от ценностите си преди време, а


сега е на път да се откаже и от институциите си


Защото не просто вече президентът е педераст, а "Институцията Президент е гей, твърди първата дама". Институцията "Университет" е кочина, институцията "Парламент" е кенеф.


Ето такива заглавия томително изтощават и енергията на общуването. А помежду ни възникват едни малки Сирии и Украйни, където ще загубим нашата още по-малка България.


Ще загубим себе си, докато се псуваме на майка, а майките стават все по-малко.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване